Sayfa Başına Dön

Blogger Anasayfa Kayıt Sayısı Sorunu

22 yorum
blogger anasayfa kayıt sayısı sorunu
Bu yazımda iki konuya yer verdim:
1. Blogger anasayfada gösterilen kayıt sayısı ayarları nasıl yapılır?
2. Blogger anasayfa kayıt sayısı sorunu nasıl çözülür? Sorusuna  kendi yaşadığım deneyimden yola çıkarak anlattım.

Blogger 'da Anasayfa Kayıt Sayısını Ayarlamak için:
1-Blogger sol panelinde:

blog anasayfa kayıt sayısını değiştirmek Ayarlar----Yayınlar, yorumlar, paylaşımlar----Kayıtlar-----en fazla şu kadar  göster yazının yanındaki sayıyı istediğiniz rakamla değiştirin. Kaydedin.

blog anasayfa kayıt sayısı ayarı

Diğer bir yöntemde:
Yerleşim ---blog kayıtları---- Düzenle diyerek de anasayfa kayıt sayısı yanına istediğiniz sayıyı yazıp kaydedin. 

Yukarıdaki yöntemle kayıt sayısını arttırmanıza rağmen bir değişme olmuyorsa aşağıda nedenlerini ve çözümlerini yazmaya çalıştım. 

*Ayrıca; yukarıdaki kayıt sayısı ayarlamanın iki yöntemini anlattım. İkisinin  de kayıt sayısı aynı olup olmadığını kontrol edin. Farklıysa aynı yapın.  

Blogger Anasayfa Kayıt Sayısı Sorunu:
1- Öncelikle benim yaşadığım soruna değinmek istiyorum. Ben anasayfadaki yazılarımı ''devamını oku''eklentisiyle düzenledim. Yazının tamamını değil de bir kısım yazının anasayfada görünmesini istiyordum. 

Böyle olunca anasayfa biraz bana boş gibi göründüğü için anasayfa kayıt sayısını arttırmaya karar verdim. Bunu yukarıda anlattığım şekilde yaptım.Sonra fark ettim ki ben yazı sayısını anasayfada artırmak isterken 7 tane olan yazıdan da olmuşum.  9 olarak ayarladığım kayıt sayı adedi; anasayfada 4 tane  görünüyordu.

Önce bloğuma eklediğim  devamını oku eklentisiyle ilgili bir sorundan mı kaynaklanıyor diye  düşündüm. Araştırdım.  Maalesef  pek bir cevap bulamadım. Biraz daha detaylı  araştırınca sorunun ne olduğunu anladım.

Bir sayfa boyutu 1mb ile sınırlıymış. Benim  anasayfada görünen bir yazımda bolca resimler kullandığım için bu sorunu yaşadığımı  fark ettim.  2-3 resim silince anasayfamda 4 yazı görünürken 6'ya çıktı. Yani biraz daha silsem artacak.

Şimdi  en azından 7 tane olarak ayarladığım ana sayfa kayıt sayıya ulaşmak için birkaç resim silme yoluna gideceğim.

 Benim yaşadığım problem sayfa boyutunu aşacak resimler yüklediğimden kaynaklanıyor. Tabii bloguma  kodlar, eklentiler yüklediğim de bir gerçek.

Blogger kayıt sayısı ayarladığınızdan az gözüküyorsa ilk önce yüklediğiniz resim, kodlar, eklentilerden mi kaynaklanıyor, ona bakın. Sayfa boyutu maalesef sınırlıymış. 

Ayrıca ideal kayıt sayısı 5-7 olduğunu öğrenince 9 yaptığım kayıt sayısını 7 olarak değiştirdim. Bu sayı aşıldığında blogunuzun yavaş açılmasına neden olabiliyormuş. Gerçekten de bu düzenlemeler sırasında ziyaretçi sayımda azalma olduğunu fark ettim.

İnternette bir sayfa boyutu 1mb ile sınırlı olduğu ile ilgili bilgiler karşıma çıkınca da aklıma Google hız testinde bloğumu test etmek geldi.
 Google'ın hız test aracı olan PageSpeed Insights  kullanarak blogumun hızını test ettim. Blogumu yavaşlatan nedenleri de gördüm.

-Blogumda kullandığım  resimleri, online resim sıkıştırma sitelerinde sıkıştırdım. Boyutunu küçülttüm. Bundan sonra da resimleri optimize ederek kullanmayı düşünüyorum.

-Blogumu yavaşlatan ve  fazla yer kaplamasına neden olan kullandığım eklentiler varmış. Css, kodlar..bunları da sıkıştırılarak kullanılması tavsiye ediliyor.

Blogger Anasayfa kayıt sorunu yaşıyorsanız google test aracı ile site hızınıza da bakın. Orada blogunuzdaki hatalar belirtiliyor. Düzelttiğiniz taktirde bu sorun da kendiliğinden çözülmüş olacağını düşünüyorum. En azından site hızınızı arttırmış olursunuz.

-Ayrıca tüm düzeltmeleri yaptığınız halde anasayfa kayıt sayısı aynı görünebilir. Yazı ekledikten sonra bir de kontrol edin değişim olmuş mu diye. Örneğin benim anasayfamda 4 yazı görünüyordu. Yaptığım düzenlemelerden sonra  bir değişiklik olmadı. Bloğuma yazı ekledikçe ayarladığım 7 sayısına ulaştı.

2- AnaSayfa sonunda ''Önceki Kayıtlar ''ı tıklayarak diğer sayfalarda kaç yazı göründüğünü kontrol edin: 
Ben Blogger anasayfada gösterilen yazı sayısını 9 ayarlamıştım. İlk sayfada 7 görülüyor. Önceki Kayıtlar  ı tıkladığımda diğer sayfada  8 yazı varken devam ettikçe kimisinde 9 kimisinde 8 göründüğünü fark ettim.

Tabii bu farklılığın nedeni de her yazı boyutunun ne kadar olduğu ilgili olabilir, limiti aştığınız için eksik yazı sayısı  görülüyor.  Limiti aşmayan sayfalarda  ayarladığım 9 kayıt sayısı çalışıyor aslında.

Bu da 1. maddede yazdığım tespiti doğrular nitelikte.
blog anasayfa kayıt sayısını değiştirmek


22 yorum :

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar sitenize baktım hakikaten bazı kategorilerde numaralandırma yok. Size yardımcı olmak isterdim. Gerçekten bilmiyorum. Google da 'numaralandırma eklentisi ' olarak arama yaptım. Sizin gibi sorun yaşayanlar var ancak cevabı bulamadım.Bu konuda bilgili bloggerlera sorarsanız size yardımcı olacaklardır.Yukarıda yazı içinde kaynak olarak verdiğim linke tıklarsanız. Site sahibi belki size yardımcı olabilir.
      Ayrıca yorumunuz link içerdiği için silmek zorundayım. Kusura bakmayın lütfen.

      Sil
  2. Asıl sorun 1mb sınırından ziyade yazıların tarih aralığı. Mesela düzenli yazıyorsunuz diyelim birşeyler oldu 3-4 gün yazamadınız sonuç eksik yazı olacaktır. Çünkü önceki yazılara her tıkladığınızda sadece belirli bir tarih aralığını gösteriyor. O tarih aralığında ne yazdıysak o görünüyor. Bu sorun en çok etiket sayfalarında var. Ve bu sorun blogger'ın en büyük dezavantajı. İnsanı çıldırtan cinsten hem de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tarih aralığının buna sebep olacağı hiç aklıma gelmediği gibi bu konuda pek bir fikrim olduğunu da söyleyemem.

      Bu sorunu yaşadığım dönem aşırı resim kullandığımı fark edip bazılarını silerek ve kalanını da sıkıştırarak bu sorunu biraz çözmüştüm.

      Bir de kayıt sayısı 7'den fazla seçtiğimde anasayfa limiti aştığından dolayı daha az sayfayı gösterdiğini fark etmiştim. Temanının hızının da bunu etkilediğini düşünüyordum. Bu benim bahsettiklerim kendi izlenimlerim olduğunu söylemeliyim ve işe yaradığını görünce burada paylaşmıştım. Bu kesin doğru diyemem. Sadece çözüm önerilerinden biri olabilir belki. O nedenle sizin gibi farklı tespitler sunulması gerçekten iyi oluyor.

      Bu problemi yaşayan arkadaşlar sizin söylediğiniz bu detayı akıllarında bulundursunlar.

      Tekrar teşekkürler...

      Sil
    2. Sizin bahsettiğiniz tarih aralığı konusunu; bloğumda yazıları incelediğimde daha iyi anladım. Gerçekten çok ince bir detay. Bundan bahsetmeseydiniz eğer bu nedeni fark etmek gerçekten kolay olmayacaktı benim için. Ben bunu her sayfanın 1 mb ile sınırlı olmasına bağlıyordum. Yazılarımın tarih aralığına baktığımda sizin ne kastettiğinizi daha net gördüm. Blogger'ı bu özelliğini değiştiremiyeceğimize göre düzenli şekilde ve belirli sıklıkta yazıları yayımlamak bir nevi bunun çözümü olacak anladığım kadarıyla.

      Sil
    3. Yeniden merhabalar. İyice inceleyince aslında sorunun temeli yine yeniden 1 mb sınırına dayanıyor. O sınırın aşıldığı durumlarda tarih atlama aralığı kafayı yiyor.(Daha doğrusu 1mb sorununu atlatmaya çalışıyor.)

      Mesela ben yazı sayısını 4'e indirdiğim halde hala sorunlar yaşıyorum. Fotoğraflar kullanmasak bile bayağı uzun bir makale yazmışsak tüm akış sayfaları alt üst oluyor. Her neyse dediğiniz gibi bunu değiştiremiyoruz ve bu durum işini profesyonelce yapmak isteyen yazarları resmen baltalıyor. Bu gidişle Wordpress'e taşınacak gibiyim.

      Yeri değil ama en deli olduğum noktalardan biri de kategori oluşturmak için etiketlere mahkum edilmiş olmamız. Siz de bilirsiniz ki etiket dediğimiz şey sitenin kendi içinde küçük özel gruplara ayrılmasını sağlar ve indexlenmez. İndex alması spama sebep olur. Ancak kategori denen genel hatlar index alabilir ve ciddi manada organik trafik çeker. Gel gör ki biz bu nimetten de faydalanamıyoruz. Wordpress yine bir tık önde. İşin komiği böyle mühim ayrıntıları Blogger ve Wordpress karşılaştıranlar paylaşmıyorlar.

      Neyse bir nevi Blogger'a patlamamı yine yeniden sizin sayfanızda yaşadım. :D Sürç-i lisan ettiysek affola. Saygılarımla.

      Sil
    4. Merhaba, Tekrar yazdığınız için teşekkür ederim, bu sayfamdaki yazıyı hep kaldırsam mı diye düşündüğüm zamanlar oldu. Kimse pek itibar etmiyor. Biri alakası yok diye yazmış bir forumda. Çok bozulmuştum. Keşke alaka kelimesi yerine başka kelimelerle bunu ifade etseymiş diyorum. Bu kelimeden pek hoşlanmıyorum. Böyle diyen bir kişinin bloğunda video yüklediğini söylemesi de enteresan gelmişti. Çünkü videolar en çok bloğa yavaşlatan nedenlerden. Yazının uzunluğu, resimler, videolar....gibi bu örnekler çoğaltılabilir aslında. O nedenle sizin geri dönüş yapmanız benim için gerçekten önemli.

      Wordpress son zamanlarda oldukça öne geçmiş durumda. Herkes çok olumlu bahsediyor;ancak güvenlik açısında blogger daha iyiymiş. Wordpress hiç kullanmadığım için aradaki farkı anlatılanlar kadar ben de biliyorum. Umarım yaşadığınız problemlere bir çözüm bulunursunuz. Bazen bloğumda sorunlar yaşadığımda ben de bir yerde yazmak paylaşmak istiyorum o nedenle sizi anlıyorum. Teknik konularda bilgim olsaydı sizi bu konuda yönlendirirdim, yardımcı olmaya çalışırdım. Siz sanırım yeterince bilgilisiniz bu konuda anladığım kadarıyla...

      Ayrıca şu an blogger beta sürümü etkinleştirilmiş durumda. Mobil hızı için bir yenilik denilse de daha başka çözümler de getirilir gibi geliyor bana. Onu bekliyorum. Merak ediyorum ben de.
      Sevgiler, saygılar...

      Sil
    5. Blogunda video mu paylaşıyormuş :D . Boş verin öyle boş tipleri. Bu akış içinde ki kayıt sayısı sorununu ele alan, sebebini bulan en eski yazı bu. Google efendi beni bu sayfaya boşuna getirmedi. :)

      Blogger'ın en önemli avantajı dediğiniz gibi güvenlik. Hatta bir ara e posta adresimi metin olarak eklemiştim. Birileri o kadar çok çalmaya çalışmış ki günlerce kendi Google hesabıma girememiştim. Eğer o günler Wordpress kullansaydım siteyi kesin uçururlardı. Beta işinden haberim yoktu. Sayenizde öğrenmiş oldum. Wordpress'in sıçraya sıçraya ilerleyişi dikkatlerinden kaçmıyordur umarım. Belki yeni birkaç özellik getirirler.

      Valla benim de blog konularında çok bilgili olduğum söylenemez. Deneye deneye araştıra araştıra bir şeyler öğreniyoruz. Bu arada sorunun çözümünü buldum. Hindistan'ın Blogger yiğitlerinden :D biri video çekmiş. Çıbanın başı bizim kullanmış olduğumuz otomatik devamını oku eklentileri. O eklentiler 'atlama aralığı' eklemiyormuş. Yani Blogger bizim yazılarımızın devamını oku sistemiyle çalıştığından haberi bile yok. Yazılarımızın her birini düz bir makale olarak algılıyormuş. Doğal olarak kayıtların bir kısmını göstermiyormuş. Her bir yazıya atlama aralığı ekleyince sorun tamamen düzeldi. Ancak atlama aralığını eklediğimizde saçma bir br/ etiketi kullanıyor. Onun yerine html kısmından atlama aralığının br/ etiketi olmayan kısmını kopyalayıp yazıların html kodlarının arasına(hemen ilk paragraftan sonra eklemek mantıklı) ekleyebilirsiniz.

      Bence bu çözümü test edip yazıyı güncelleyebilirsiniz. Güncellerken yazının tarihini de güncellemeyi ihmal etmeyin. ;)

      Sevgiler, saygılar...

      Sil
    6. Çok teşekkür ederim. Sizin bu yorumunuz bu konuda sorun yaşayanlar için gerçekten çok yardımcı olacaktır. Öğrendiklerinizi paylaştığınız için ayrıca müteşekkirim. Sorununuza çözüm bulduğunuza da çok sevindim.

      Google'ın, Wordpress ile bir işbirliği yapacakları konusunda bir paylaşımlarını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bu da Wordpress kullananlar için olumlu yansıyacak gelişmeler olacağını gösteriyor.

      Gerçekten çok harika bir insansınız. Her şey gönlünüzce olsun...
      Sevgilerimle..

      Sil
  3. Benim sayfamda normalde 4 blog var ama ana sayfada 2 tane blog gözüküyor sayfa adi= turkeyon.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, temanızın aynısını sora ile başlayan siteden indirdim. Ve deneme amaçlı açtığım bloğuma yükleyerek biraz inceledim. 3 yazı yayımladığımda üçü de anasayfada göründü. Sizin diğer iki yazınızın neden anasayfada yer alamadığını çözemedim. Yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.

      Sil
    2. Sorununuza çözüm buldunuz mu?

      Sil
  4. Merhabalar benim bloğumda toplam 17 yayın varsa sayfalarda toplam 13 yayın gözüküyor hayattaneoluyor.blogspot.com birde ana sayfadaki iki blogum 2.sayffa da da var bu sorunun kaynağı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, başka bir temada da aynı sorunla karşılaşıyor musunuz acaba? Belki temadan kaynaklı bir sorun olabilir.

      Sil
  5. Merhaba kolay gelsin. Öncelikle elinizdeki tecrübeleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Yayınların görünmesi sorunuyla bu gece karşılaşmış bulunuyorum. Tabi takınaklı bir tip olduğum için şuan blogger tüm ayarlarıyla oynamaya hazır haldeyim. Neticede araştırma yaparken bu paylaşıma denk geldim yorumları okudum denemeleri yaptım. Sadece misafir arkadaşın anattığı ''atlama'' meselesini uygulamak için teknik desteğe ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tarih atlama konusunu mu kastediyorsunuz? Bunun için teknik bir desteğe ihtiyacınız yok aslında. Misafir arkadaşımız belli aralıklar içerik paylaşmaktan bahsetmiş. Örneğin her gün bir yayın paylaştığımızda bu içerikler sırasıyla yer alırken 10 gün sonra 20 gün sonra paylaştığınız bir yayın varsa limiti aştığında anasayfada yayına yer vermeyebiliyor gibi bir şey kastetmişti.
      Ayrıca ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Teknik konuda çok bilgili değilimdir.

      Sil
  6. Yeniden merhaba. Demek istediğinizi anladım. Yeni bir deneme olarak yayınlama tarihini güncelledim. Böyle yapınca ana sayfaya aldı tekrar yayını. Görünen o ki bu durum bizi her seferinde yazıların tarihini yenilemeye yönlendiriyor. Ancak bu ileri ki zamanlar için olacak şey değil. Zira kayıt sayısı çoğaldığında muhtemelen çok eski yazılara dair tarihi düzenlemek motivasyon açısından zor olacak. Aklıma gelen en azından misafir okuyucuların öncelikle okumasını istediğimiz yayınlara ara ara tarih güncellemesi yapmak. Sanırım tek çözüm bu gibi. Ancak bu hoşuma gitmedi. Sizinde bahsini yaptığınız kategori meselesi zaten beni kızdırmıştı. Kendi blogum da etiketleme ile bunu hallettim. Kategorilerim tıkır tıkır işliyor ancak bukadar zor olmamalıydı. Yani bir bloggera yakıştıramadım. Şunu sormak istiyorum. Wordpress kullandınız mı? Ben daha önce ücretli halini kullandım. merak ettiğim şu. Blogger da yaptığımız şeyleri wordpress'in ücretsiz hali ile yapabiliyor muyuz? Eğer bilginiz varsa cevap vermenize sevinirim. Yoksa da sevinirim ) selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sorunuzun çözülmesine sevindim. Her içeriği yayımladığınızda o an yazınızın anasayfada görünüp görünmediğini anında fark edebilirsiniz. Çok eski yazılar için şöyle söyleyeyim ziyaretçiler anasayfada bir iki sayfa gerisine ancak bakıyorlar, çok eski yazılara anasayfadan bakacaklarını pek düşünmüyorum. Kategoriler, benzer yazılar ve verilen linklerden diğer yazılara bakmayı tercih ediyorlar daha çok.

      Ben Wordpress'i hiç kullanmadım. O nedenle bu konuda bir şey söyleyemem.
      Sevgiler, saygılar...

      Sil
  7. Merhaba, blogger kullanıyorum, her temada yayın sayısı her zaman 2 gösteriyor. 500 küsür yayın olmasına rağmen ana sayfada 2 tane gözüküyor. Dediklerinizi yaptım ama yine de olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Eğer görselleri sıkıştırıp boyutunu küçültüyseniz, sitenizin kapasitesini aşacak gereksiz eklentiler, görselleri kaldırdıysanız eğer yeni içerikler girmeye devam edin. Genelde yeni içerikler girdikten sonra düzelip düzelmediği belli oluyor yanlış hatırlamıyorsam ben içerik girdikçe düzeldiğini fark etmiştim.
      Eğer profilinizdeki bloğunuzdan bahsediyorsanız sadece görseller yer alıyor. Metin olması iyi olur. Biraz görselleri azaltarak da değişim olup olmadığına bir bakın isterseniz.

      Sil
  8. Merhaba; öncelikle yazınız benim için çok faydalı oldu çok teşekkür ederim. Bir çok resim öğesi kullandığım yazım, sanırım bahsettiğiniz 1mb'ı aştığı için Ana sayfamda yeteri kadar kayıt görünmesini engelliyordu. Şimdilik taslağa dönüştürdüğümde sorun kalktı. Bundan sonra sorunu anladığım için yazılarımda bu konuya daha çok dikkat edeceğim. Tekrar çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yazımın faydalı olmasına sevindim. Resim, videolar bloğun kapasitesini aşan, hızını düşüren unsurlar olabiliyor maalesef. Bloğun kapasitesini aştığımızda da bazı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Site hızının yavaşlaması, kayıt sayısını az göstermesi gibi. Resimleri optimize etmek, aşırı görsel kullanmamak çözüm yollarından biri.
      Geri bildirim için teşekkürler.

      Sil