Sayfa Başına Dön

Youtube'da En Çok İzlenen Kategoriler?

18 yorum
youtubeda en çok izlenen kategorilerHangi kategoriler Youtube'da daha çok izleniyor? diye bir araştırma karşıma daha önce çıkmıştı. İtiraf etmeliyim gözucuyla bakmıştım. Daha sonra,  hangi kategoride kanal açsam? diye kararsız kalanlar için böyle bir yazı iyi olacağına kanaat getirdim. Youtube Kanalı Açmak İsteyenler için yol gösterici olacağını düşündüğüm için internette youtube kanalı ile ilgili yapılmış araştırmaların peşine düştüm. İnternette bu konuda  araştırmalar, rapor verilerini bulmak amaçlı bir incelemeye giriştim.

Youtube açmak isteyenler için önemli bir  ipucu olacağını düşünüyorum.

 Hatırlayın: Oyunlar konusunda çok fazla kanal açılıyor. Bunun en önemli nedeni çok izlenildiği düşünüldüğü için. Gerçekten de bunun doğruluğunu internette yapılan yorumlarda gördüm. Ama araştırma sonuçlarına baktığımda oyunlar 8. sırada. Diğer araştırmada ise çok altlarda kalmış.

Bunu ben şöyle yorumluyorum: Hangi konuda kanalınızı açarsanız açın mutlaka alıcısı oluyor. Önemli olan bu konuda kendinizi yetiştirmek. Elinizden gelenin en iyisini yapmak.


Videopazarlama.com 'da  Tubular tarafından hazırlanan rapor sonuçları verilmiş. Ben de aynen buraya aktarıyorum.

1-Film ve Eğlence birinci sırada.

2-Güzellik ve Moda

3.Teknoloji

4-Hayvanlar

5-Otomotiv

6-Bilim ve Eğitim

7-Yaşam Tarzı

8-Oyun

 Yine 2016'da Youtube'da en çok hangi türler izleniyor diye bir araştırma yapılmış.  Hangi konuda youtube kanalı açmanız açısından belki faydalı olur.

 Türkiye 2016  Youtube Kullanıcı Profili Araştırması ile ilgili sonuçları araştırmanızı tavsiye ediyorum.

 Bu araştırma hakkında daha detaylı bilgiler var. Bu yazıları incelemenizi öneririm. Ben sadece youtube'da en çok izlenen kategori sonuçlarını  burada paylaşıyorum.

Youtube da en çok  izlenen içerikler:

1.Sırada Müzik

2.Komedi

3.Nasıl Yapmalı,Kendin yap

4.Yemekler  ve tarifler

5-Bilim ve Eğitim

6-Haber

7-Teknoloji ve elektronik

8-Tv Programları

9-Spor

10-Aktüalite, Lifestyle

11-Güzellik

12-Otomotiv ve Araçlar

13-Moda

14-Sağlık, fittness ve egzersiz

15-Oyun

16-Seyahat ve Turizm

17-Ebeveynlik ve Aile


18 yorum :

  1. Kategotimi belirlemiş oldum:)

    YanıtlaSil
  2. Güncel olarak ta bu şekildemi yoksa değişim oldumu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu yazım 2016'da yazmıştım. Yeniden bir araştırma yapıp güncellemem gerekiyor sanırım. Ancak şöyle mantıken baktığımda çok değişim olduğunu sanmıyorum.
      Yine de yeni bir araştırma olup olmadığına bakacağım. Varsa ve bir değişim olmuşsa bu yazıya ekleme yapabilirim. Teşekkürler...

      Sil
  3. Iyi olmuş ama birde yasadigimiz imkanlar ve sehirle ilgili kiyaslama veya gelismislik durumuyla ilgili yol gosterebilirdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Youtube kullanıcılarının gelir durumu ve yaşadığı yerle ilgili bir bilgi olmasını kastediyorsunuz. Aslında biraz daha ayrıntılı bilgi verseydim güzel olurdu tabii; ancak bu konuda bir araştırma yapılmış mı diye baktığımda pek bir bilgiye rastlamadım. Belki vardır benim gözümden kaçmış da olabilir. Benim bu konuda kendi fikrimi sunmam ise pek doğru olmayacağı düşündüğüm için size pek yardımcı olamıyorum maalesef...

      Sil
  4. Merhaba, Halihazırda devam eden kanalın kategorisini değiştirsek bir sıkıntı yaşar mıyız sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, sizin için bu konuyu araştırdım; ancak tatmin edici bir cevap bulamadım.
      Size yardımcı olabilir miyim diye kendi kanalımı da inceledim. Kanalımı genel bir kategoride ayarlamamışım henüz. Her videoyu yüklediğimde sadece o video ile ilgili kategoriyi seçmişim. Size pek yardımcı olamıyorum maalesef...Yanlış yönlendirmek de istemiyorum.

      Sil
  5. Ben telefondan montaj gostermek intro kapak fotorafi falan video egitim montaji ole kanal acicam isim oneriniz nedir???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım video ile ilgili bir kanal düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla.
      Videozade,Video intro, Video Kabuğu, Videolozof, Videovizyon, Videolaryum, Video dizayn, Videotüel...
      Video yerine konuyla alakalı bir kelimeyle bu örnekleri isterseniz değiştirebilirsiniz. Benim aklıma şu an için bunlar geldi.Umarım yararı olur...

      Sil
  6. Hep bir konu üzerine gitmeyip farklı içerikler üretsek bunun bir zararı olurmu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararı olacağını pek sanmıyorum. Önemli olan kanalınızı hedef kitlenize sevdirmeniz bence. Kaliteli videolar hazırladıktan sonra bana göre bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kendi fikrimi belirttiğimi ifade edeyim.

      Zaten her konuda içerik üreten kanallar da mevcut.
      Kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için bence en güzeli farklı içerikler yayımlayan kanalları incelemeniz. Daha sonra nasıl bir yol izleyeceğinize karar verin derim.

      Sil
  7. Ben bi yotube kanalı açmak istiyorum fakat kararsizim istediğim fikirler ise ortama yada bütçeye uyku yok ufak bi kizim var bilemiyorum fikir verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eğer bir kanal açmaya karar verdiyseniz çok düşünmeyin bence adımınızı hemen atın derim.

      Çocuğunuzu büyütürken nelere dikkat ettiğinizi bu konudaki bilgilerinizi paylaşabileceğiniz gibi, bir vlog tarzı bebeğinizle geçirdiğiniz zamanı bile paylaşabilirsiniz. En zor kısmı başlangıc aşaması. Video çektikçe nasıl bir yol izleyeceğinizi kendiliğinden ortaya çıkıyor. Ve ne yapmak istediğinizi daha iyi anlıyorsunuz.

      Sizin için en kolay gelen fikri uygulamaya geçirin derim.

      Yanlış anlamadıysam bütçe ve ortamın uygun olmadığını yazmışsınız bir telefon ile video çeken Youtuberlarının anılarına rastlamışlığım epey vardır. Ben izlediğim videolarda arka planı sadece duvar olan ve şaşalı olmayan ve gayet iyi videolar gördüm. Ciddi söylüyorum bazı profesyonel, yetkin kişiler çok sade arka planı özellikle seçiyorlar.

      Aklınıza gelen fikirleri hayata geçirin. Çünkü ne yapacağınızı ve size göre neyin iyi olduğunu siz karar verebilir ve uygulayarak görebilirsiniz. Hobilerden, nasıl yapılır konularına, spritüel kategorisini seçenlerden, makyaj ile ilgili kanala kadar her türlü şeyler var. Yemek, el işi, anne-çocuk kanalı, oyuncak,hikaye anlatıcısı, kitap kanalı, örgü,kişisel gelişim..gibi

      Size son ve en önemli önerim ise ise Youtube kanallarını izlemeniz olacaktır.İşte kesinlikle benim yapmak istediğim bu diyeceğiniz benzer bir videoyla karşılaşınca kararsızlığınız kalmayacaktır. O nedenle videolara göz atmanız size çok güzel fikirler verecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

      Sil